BEN KİMİM? (2)

 

BEN KİMİM? (2)

 

Görünen odur ki BEN, tüm alemde bulunan varlıkları kendisinde toplayan ve hatta diğer varlıklarda bulunmayan İRADE aracılığı ile sınırlı da olsa bu varlıklara mudahale edebilen ve de bütün bu kaynakları YARATAN ile direk enerji diyaloğu kurabilen bir varlığım.

Bedenim, birbirleri ile ince ayarlarla ayarlanmış elementlerle donatılmış ve bunları tek tek ve hep birlikte gereğince hareket ettirecek kadar yine ince ayarlarla ayarlanmış bir enerji akımını içermektedir . Ne varki, bu otomatikman çalışan sistemde bozulan her hangi bir ince ayar tüm sistemi sarsacaktır.

Bu noktada, yaşadığımız boyuttaki varlıkların sistemi gereği ‘Oluş ve Bozuluş’ üzere çalıştığını ve her varlığın bir sonunun olduğunu anlamamız gerekir ki, doğal olarak bizim varlığımızın da bu sistem gereği bir gün yok olacağını bilelim.

Bunun dışında vücudun sistemine iki türlü mudahale olabilir.

  • Fiziksel kazalarda ve herhangi bir dış veya iç fiziki mudahale ile olan aksaklıklar.
  • İnsanın kendi iradesi ile var olan sisteme uyum yerine, sistemle sürtüşme veya zıklaşmayı seçmesi sonucu fiziki, ruhi ve pisikoloji sistemlerinde meydana gelecek aksaklıklar.

İşte tam bu noktada BEN KİMİM çok önemli rol oynamaktadır. Ben kimim sorusuyla insan kişilik ve kimlik seçme noktasına gelmiş demektir ve bu noktada da üç seçeneği vardır.

  • Ben, benim ve istediğim gibi yaşarım. Ben kendimle, etrafımla ve beni Yaratan la istediğim gibi muamele ederim.
  • Ben, benim gibi yaratık olan başkalarının bana dediği gibi kendimle, başkalarıyla ve de Yaratanımla muamele ederim.
  • Ben, tüm sistemi Yaratan, düzeni koyan ve bu düzeni kusursuz koruyan Yaratanın düzenine uyum sağlamak için, kendimle, etrafımla ve Yaratanımla, O’nun bana tavsiye ettiği şekilde muamele ederim.

Şekli nasıl görünürse görünsün bu üç seçimden başka bir seçim yoktur.

Daha iyi anlamak için bu şıkları tek tek açmamiz gerekmektedir fakat, burada devamı yarın diyelim ve kendimize de düşünme zamanı verelim.

 

Post: 4

09.Mayıs.2018

Leave a Reply